• 0734 176 139
 • office@plandoomin.ro
CERERE OFERTA
sapa perlitica

Tipuri de sape usoare pe baza de perlit

1. Sapa usoara termoizolanta A 400 (400 kg/m3)

Este un produs uscat, insacuit, ce are in componenta perlit folosit cu precadere pentru uz rezidential la termoizolarea pardoselilor si teraselor. Deasemenea, este un suport usor pentru sape mecanizate, membrane hidroizolante lipite cu flacara sau cu adeziv, pardosli flotante sau pentru orice tip de placaj de tip polistiren, OSB etc.

2. Sapa usoara termoizolanta A 600 (600 kg/m3)

Este un produs uscat, insacuit si este de 3,5 ori mai usor decat o sapa densa din nisip cu ciment. Aceste sape sunt utilizate ca suport de pardoseala sau beton usor pentru terase sau la termoizolarea planseelor. Sapa A 600 are o rezistenta foarte buna si este ideala pentru montarea parchetului, placilor de gresie si piatra naturala, sau pentru lipirea tuturor tipurilor de membrane hidroizolante.

3. Sapa usoara termoizolanta 1100 (1100 kg/m3)

Este un material de doua ori mai usor decat o sapa densa si este utilizat cu precadere pentru uz industrial la imbunatatirea termoizolarii planseelor, suportului de pardoseala sau beton. Pe aceasta sapa se pot monta gresie, parchet sau se pot lipi cu flacara toate tipurile de membrane hidroizolante.

Sapa usoara perlitica A 400

 • Conductivitate termica: 0,1 W/m K - T1.
 • Densitate in stare maturata si uscata: 400 Kg/m3 - LW.
 • Rezistenta la compresiune: min.1 N/mm2 - CSI.
 • Clasa de reactie la foc: A1 ( nu arde si nu emana fum sau gaze in caz de incendiu).
 • Grosimea stratului poate varia intre 3 cm si 30 cm.
 • Reduce de 3,5 ori greutatea planseelor si teraselor.

Sapele A 400 termoizolante asigura o buna izolatie termica si fonica. Au o excelenta comportare la incendiu: nu ard, nu emana fum sau gaze si se topesc la peste 1.000 grade Cesius. Sapa termoizolanta permite finisarea mecanizata si anume: elicopterizarea.
Se preteaza la orice tip de armare: armare obisnuita cu plasa metalica, armare dispersa, in conditiile respectarii dozajului de material de armare/mc sapa si grosimea minima a stratului de sapa peste armatura.

Sapa termoizolanta A 400 poate fi utilizata pentru izolarea teraselor cladirilor rezidentiale si pentru izolarea planseelor peste subsoluri.
Straturi suport usoare pentru membrane hidroizolante si parchet laminat sau ca suporturi usoare ( max.500 kg/mc) pentru sape termoizolante usoare sau dense pentru retelele orizontale de distributie a diferitelor utilitati: retea de gaze, apa, electricitate etc.

Sapa usoara perlitica A 600

 • Conductivitate termica: 0,17 W/m K - T2.
 • Densitate in stare maturata si uscata: 600 Kg/m3 - LW.
 • Rezistenta la compresiune: min.3 N/mm2 - CS II.
 • Clasa de reactie la foc: A1 ( nu arde si nu emana fum sau gaze in caz de foc).
 • Grosimea stratului poate varia intre 3 cm si 30 cm.
 • Reduce de 3,5 ori greutatea planseelor si teraselor.

Sapele usoare 600 nu necesita alt strat de sapa densa pentru aplicarea pardoselilor sau a membranelor hidroizolante. Are o excelenta comportare la incendiu si are proprietati fonoizolante. Acest tip de sapa permite finisarea mecanizata (elicopterizarea) si se preteaza la orice tip de armare: armare obisnuita cu plasa metalica, armare dispersa in conditiile respectarii dozajului de material de armare/mc sapa si grosimea minima a stratului de sapa peste armatura.

Sapa usoara A 600 poate fi utilizata pentru izolarea teraselor cladirilor de orice fel si pentru izolarea planseelor peste subsoluri.
De asemenea, mai poate fi utilizata ca strat suport pentru membrane hidroizolante si parchet laminat sau ca suporturi usoare ( max.600 Kg/mc) pentru pardoseli termoizolante usoare sau dense pentru retelele orizontale de distributie a diferitelor utilitati: retea de gaze, apa, electricitate etc.

Sapa usoara perlitica 1100

 • Conductivitate termica: 0,27 W / m K.
 • Densitate in stare maturata si uscata: 1100 kg / m3.
 • Rezistenta la compresiune: min.5 N / mm2 - CSI.
 • Clasa de reactie la foc: A1.
 • Grosimea stratului poate varia intre 3 cm si 30 cm.
 • Reduce cu 40% greutatea teraselor si a planseelor dintre nivele.

Sapele usoare termoizolante 1100 asigura o buna izolatie termica si fonica si au o rezistenta termica de 4 ori mai mare decat a unei sapa dense. Acest tip de sapa are o excelenta comportare la incendiu si permite finisarea mecanizata elicopterizata.
Se preteaza la orice tip de armare: armare obisnuita cu plasa metalica si armare dispersa in conditiile respectarii normativelor.

Sapa usoara 1100 poate fi utilizata pentru izolarea teraselor cladirilor si pentru izolarea planseelor peste subsoluri. Aplicata pe folie PEE sau PVC si pat din perlit uscat, aceasta sapa realizeaza sisteme de protectie termica si fonica (SISTEM IZO-PAT). Straturi suport usoare pentru membrane hidroizolante si parchet laminat sau ca suporturi usoare ( max 500 kg/mc) pentru sape termoizolante usoare sau dense pentru retelele orizontale de distributie a diferitelor utilitati: retea de gaze, apa, electricitate etc.

Suporturi de aplicare
 • Dale din beton.
 • Plansee si elemente din beton armat si metalice rigide.
 • Plansee din lemn, rigide acoperite cu folie impermeabila.
 • Polistiren extrudat pe suport rigid si pat granular uscat acoperit cu folie impermeabila.

Lucrari de cea mai inalta calitate si rezistente in timp !
Oferim garantie pentru toate lucrarile executate.


Pompe si accesorii pentru turnare si finisare sapa


pompa sapa TURBOSOL

Pompa sapa TURBOSOL

Pompa cu motor trifazat pentru turnare sapa, care asigura malaxarea si transportortul materialului.

elicopterizare sapa

Elicopter sapa HG S60

Masina elicopter pentru slefuire sape, beton si suprafete comerciale. Functioneaza cu motor pe benzina.

elicopterizare beton

Elicopter beton HG S650

Masina elicopter pentru netezirea sapelor si a placilor de beton. Functioneaza cu motor pe benzina.

rigla vibranta Masalta

Motor rigla vibranta Masalta

Rigla vibranta pentru compactarea sapelor si a pardoselilor industriale. Motor alimentat pe baza de benzina.